Reţete pentru prieteni
Mini cartofi franțuzești – într-o variantă prietenă cu silueta
Cartofii franțuzești nu sunt chiar cea mai bună alegere când vine vorba despre silueta proprietate personală. De vină, în acest sens sunt cartofii de care doamnele, domnișoarele (și domnii, pentru...
Ardei copt cu brânză și pesmet :)
Dacă vrei să mă lași fără putere, ia-mi tocurile. E interesant, dar cred că, din punctul ăsta de vedere mă aseamăn cumva cu Samson care își ținea puterea în păr....
Bruschette cu roşii şi brânză plus un ingredient „secret”
Când vine vorba de mâncare şi de preparatul ei, cred din tot sufletul că ingredientul „secret” este dragostea. Şi nu vorbesc aici de dragostea mamei care găteşte pentru copilul ei,...
Cartofi şi „nuggets” de pui – meniu clasic, cu câteva diferenţe
Uneori niciun fel de mâncare nu-ţi linişteşte gura flămândă mai bine ca un „meniu” clasic. Carne combinată cu cartofi. Cu alte cuvinte. Adevărul este că eu, una, mă cam feresc...
Curry de ouă (de la Paşti) și cum restaurantul meu preferat e bucătăria de acasă
Dacă eşti ca mine şi ţi se pare şi ţie că 10 ouă înroşite la Paşti sunt insuficiente pentru două persoane (!) o să te trezeşti că au trecut sărbătorile...
Vă doresc sărbători fericite, luminate și liniștite!
Pentru că odată ce-am deschis ”supapa” se pare că nu mă mai pot opri din scris, pentru că mâine e Vinerea Mare și nu-i mai arde nimănui de citit (sau...
Prânz de weekend: Pizza rapidă cu telemea, salam uscat şi ceapă verde
În cazul meu şi al lui Laurenţiu, un lucru e cât se poate de clar: nu ne plac, defel, lucrurile de serie. Şi trebuie să recunosc, mi se pare oribil...
Spaghete cu sos exotic, de inspiraţie orientală
Chiar mă gândeam zilele trecute că, în materie de bucătărie, în ultima vreme, m-a cam ocolit cheful. De gătit. Inspiraţie am avut. Ohohoooo! Dar în alte domenii de activitate :P,...
The ultimate grilled cheese sandwich (cu pastă de anghinare)!
….nu-mi stă în fire să mănânc sandwich-uri. Nici hamburger sau cheeseburger. Şi rezist (fără prea mare efort) tentaţiilor care se numesc KFC, McDonalds sau pizza. Nici nu ştiu de ce...
Fă-ți propria cremă de brânză aromată!
Da, recunosc. Într-o anumită măsură sunt adepta dictonului: ”Ești ceea ce mănânci”. E clar că lucrurile, omenii, conștiința, personalitățile și toate celelalte sunt mai complexe de atât, dar, cred că...
Quiche Lorraine, Quiche cu brânză & un vârf de cuțit de știință
Dacă Atotputernicul vroia să mâncăm doar friptură de porc (de exemplu), nu ne dădea simțul gustului. Oho și cu siguranță nu l-ar fi făcut într-atât de complex precum este. Pentru...
Cadouri de la Moşu’ şi pizzaaaaaaaaaaaaa
Scrisoarea mea a ajuns, se pare, la Moşul. În plus de asta, bănuiesc că n-am făcut rele prea mari anul ăsta, pentru că mi-a adus EXACT ce i-am cerut: o...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |