Paste
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan, sparanghel verde și puțină lămâie sunt ingredientele principale ale acestui fel de mâncare care promite că-ți va însenina multe prânzuri...
Simplu ca ”Buon giorno!”: Cum să faci ravioli (cu ciuperci și brânză) de la zero?
…deși pare o treabă complicată, să faci ravioli e simplu ca ”Bună ziua” când efectiv te apuci de ei. E drept, trebuie să ai la îndemână câteva ”accesorii”, precum o...
Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie
Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...
Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi...
Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan
Total diferite de celalalte ciuperci cu care suntem obișnuiți și care au picior subțire și pălărie mare, Oyster King sunt taman invers. Adică probabil că Mama Natură a băut ceva...
Paste cu usturoi și piper negru
Hmmm…S-ar putea ca rețeta aceasta să vi se pară cel puțin ciudată, în special din cauza piperului negru, care, proaspăt măcinat (haha era să scriu ”stors”) este unul dintre ingredientele...
Rețetă vegană (de post). Tofu tandoori cu paste, de inspirație indiană
Dacă ai decis să ții post, asta nu înseamnă că trebuie să te pedepsești mâncând alimente nesănătoase sau în combinații nefericite. Care vor ajunge, la finalul perioadei, să-ți facă rău....
Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor
În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă...
Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani
Aveam 9 ani şi ştiu foarte bine cum mergeam să cumpăr pâine cu cartela. Tanti aia de la alimentara bifa cu pixul, frumos, un X pe ziua respectivă. În magazinul...
Tăiţei chinezeşti cu pui – şi o poveste despre iubirea vieţii mele :) (FOTO ŞI VIDEO)
Demult, în cu totul altă viaţă, am făcut balet. 10 ani – o parte din copilărie şi întreaga adolescenţă – i-am petrecut în compania dansului de care m-am îndrăgostit iremediabil....
Paste făcute în casă – o surpriză foarte plăcută
„Trăieşti prea mult în interiorul tău”, mi-a spus cineva cu foarte mult timp în urmă. Pe atunci nu ştiam la ce se referă. Acum, însă, misterul a fost clarificat. În...
Spaghete cu sos exotic, de inspiraţie orientală
Chiar mă gândeam zilele trecute că, în materie de bucătărie, în ultima vreme, m-a cam ocolit cheful. De gătit. Inspiraţie am avut. Ohohoooo! Dar în alte domenii de activitate :P,...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |