Aperitive
Mititele, cu forme şi gusturi interesante, aperitivele sunt menite să deschidă pofta de mâncare a mesenilor. Aspectul lor este deosebit de important şi de cele mai multe ori aperitivele sunt de mici dimensiuni. Că doar nu vrem ca oamenii să se sature înainte ca masa să înceapă, nu-i aşa?
Breakfast joy. Sandwich decadent cu ou prăjit şi crustă crocantă
Când vine vorba de mâncare şi de mâncat, cel mai mult şi mai mult îmi place masa de dimineaţă. De la 8 şi până spre ora 13. Aici încadrându-se cu...
Masa de sărbătoare: Steluţe cu muuuultă brânză care ţi se topesc în gură
tiptil…tiptil…cu paşi moi de şoricel se apropie sărbătorile de noi şi cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape de Crăciun. E interesant, dar din punctul...
Sosul olandez, sufletul pereche al sparanghelului, verzei de bruxelles şi al ouălor benedict
Se spune că atunci când îţi găseşti sufletul pereche, ştii. O ştii pur şi simplu. Fără întrebări suplimentare. Fără zbucium. Iar toate „regulile” stabilite de aşa zişii specialişti în ale...
Light&Fast: Salată cu seminţe şi ou poşat, gata în 5 minute
Dacă nu obişnuieşti să mănânci cereale la micul dejun (atât eu, cât şi Lau ne încadrăm în această categorie a „nemâncătorilor” de cereale şi dulciuri la prima oră din zi)...
Light & Fast: Lipie cu ou poşat, salată, feta şi iaurt aromat gata în 10 minute
Când ţi-e foame rău, dar nu vrei să mănânci prostii, de ai prin frigider o pungă cu lipii, poţi pregăti repede, repede, ceva minunat şi aromat, care îţi va aminti...
Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)
Mi se pare de-a dreptul fascinant cum din câteva ingrediente şi legume banale poţi face o mâncare incredibilă. Poate că doar mie mi se pare ciudat lucrul acesta, poate că...
Supa cremă de ciuperci şi tinereţea fără bătrâneţe
„Tinereţea e o stare de spirit” – am crezut întotdeauna. Şi sunt convinsă că în momentul în care nu ne mai simţim copii. În secunda în care ucidem şi ultima...
Focaccia cu ierburi de Provence ulei de măsline (plus sare aromată) şi gropiţe în obraji :) (VIDEO)
E ceva…magic şi minunat în sentimentul pe care ţi-l creează degetele împletite în coca moale şi călduţă ce (la multe şi multe grade) se va transforma în pâine. Sau chifle...
Mini mozzarella şi camembert pané, pentru brunch, gustare sau petrecere
Ideea de brunch îmi place tare mult. Şi nu din cauză că aş fi genul care se trezeşte la orele prânzului, iar apoi ia micul dejun la ora 14, pentru...
Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină
Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi...
Mini cartofi franțuzești – într-o variantă prietenă cu silueta
Cartofii franțuzești nu sunt chiar cea mai bună alegere când vine vorba despre silueta proprietate personală. De vină, în acest sens sunt cartofii de care doamnele, domnișoarele (și domnii, pentru...
Ardei copt cu brânză și pesmet :)
Dacă vrei să mă lași fără putere, ia-mi tocurile. E interesant, dar cred că, din punctul ăsta de vedere mă aseamăn cumva cu Samson care își ținea puterea în păr....
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |