Mic - dejun
Cea mai importantă masă a zilei, micul dejun trebuie să cuprindă un meniu bogat. Cafeaua, ceaiul, cornurile simple sau cu diverse umpluturi, sandwich-urile, salatele, lipiile sau preparatele cu ouă sunt cel mai des întâlnite mâncăruri de dimineaţă. În ultima vreme salatele de fructe, fulgii cu lapte, budincile de chia sau smoothie-urile au câştigat tot mai mult teren dimineaţa

Mini mozzarella şi camembert pané, pentru brunch, gustare sau petrecere
Ideea de brunch îmi place tare mult. Şi nu din cauză că aş fi genul care se trezeşte la orele prânzului, iar apoi ia micul dejun la ora 14, pentru...

Mini cartofi franțuzești – într-o variantă prietenă cu silueta
Cartofii franțuzești nu sunt chiar cea mai bună alegere când vine vorba despre silueta proprietate personală. De vină, în acest sens sunt cartofii de care doamnele, domnișoarele (și domnii, pentru...

Ardei copt cu brânză și pesmet :)
Dacă vrei să mă lași fără putere, ia-mi tocurile. E interesant, dar cred că, din punctul ăsta de vedere mă aseamăn cumva cu Samson care își ținea puterea în păr....

Bruschette cu roşii şi brânză plus un ingredient „secret”
Când vine vorba de mâncare şi de preparatul ei, cred din tot sufletul că ingredientul „secret” este dragostea. Şi nu vorbesc aici de dragostea mamei care găteşte pentru copilul ei,...

Quiche cu brânză şi harissa, gătită cu pasiune
Dacă ar fi să privesc în mine cu toată sinceritatea, ar fi doar ca să constat că trăiesc cu pasiune fiecare clipă. Adică iubesc cu pasiune, urăsc cu pasiune, gătesc...

Bucurii de mai: Sparanghel alb și o grădină…
Am copilărit la bloc și îmi amintesc foarte bine cum săream coarda lângă bătătorul de covoare, jucam schenkel (după cum îi spunea jocului de elastic la noi, la Sibiu), flori,...

Telemea marinată şi o călătorie în Mediterana
…aromat, cald, albastru, alb, minunat este bazinul Mării Mediterane. E ceva atât de interesant la locul acela în care îmi doresc să revin mereu şi mereu. E suficient să mergi...

Pâine indiană – perfectă cu orice
…mi se pare normal ca atunci când eşti cu burta plină nici să nu-ţi pese de mâncare… Cam aşa s-a întâmplat cu noi ieri, când după ce ne-am trezit şi...

Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...

„Crănţănele” din parmezan aerat şi cum am învăţat să zbor…
….găsesc că viaţa oamenilor din jurul meu e fascinantă. Şi cam de când a explodat internetul mi se pare foarte interesant să aflu ce mănâncă lumea la micul dejun, ce...

1 Martie în zbor… Omletă cu usturoi verde și brânză camembert (plus mini sandvișuri cu cremă de brânză și ridichi)
Nu despre 1 martie vreau să vorbesc, deși asta este o zi specială în familia noastră, ci despre faptul că… urăsc plasticul. Cu toată inima. Și, deși uneori îl mai...

Brunch feeling: Mini pateuri cu telemea şi salam (sau chorizo)
Viaţa noastră era cu totul altfel cu exact doi ani în urmă… Locuiam la bloc, într-un apartament situat într-o zonă bună a Sibiului, care, însă, nu era al nostru (apartamentul...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |