Bucătărie mediteraneană
Supă de salvie şi usturoi – o poveste de dragoste provensală
Tarhon, mentă (de două feluri), rozmarin, oregano, busuioc, cimbru de vară, cimbrişor, melisă, busuioc grecesc, levănţică sunt doar câteva dintre plantele aromatice pe care le cresc cu multă dragoste în...
Strapatsada ca în Grecia şi un sfat bun de la bătrâni
Se spune că în greci nu poţi avea încredere nici când îţi fac daruri – o reminiscenţă a calului Troian. Când vine vorba despre greci, însă, eu am mare încredere...
Salată de castraveţi răcoroasă de inspiraţie mediteraneană
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud de Marea Mediterană o iau razna. Nu în sens rău, cum s-ar putea crede la prima vedere. În sens bun. Şi...
Quiche cu brânză şi harissa, gătită cu pasiune
Dacă ar fi să privesc în mine cu toată sinceritatea, ar fi doar ca să constat că trăiesc cu pasiune fiecare clipă. Adică iubesc cu pasiune, urăsc cu pasiune, gătesc...
Cartofi şi „nuggets” de pui – meniu clasic, cu câteva diferenţe
Uneori niciun fel de mâncare nu-ţi linişteşte gura flămândă mai bine ca un „meniu” clasic. Carne combinată cu cartofi. Cu alte cuvinte. Adevărul este că eu, una, mă cam feresc...
Ciuperci cu brânză, în sos de roșii aromat cu salam spaniol
Azi mi-am făcut cadou o rochie galbenă, înflorată. A fost, cred, modul meu de a celebra frumusețea unei zile perfecte. Pentru că o zi perfectă este o zi cu soare,...
Telemea marinată şi o călătorie în Mediterana
…aromat, cald, albastru, alb, minunat este bazinul Mării Mediterane. E ceva atât de interesant la locul acela în care îmi doresc să revin mereu şi mereu. E suficient să mergi...
Plită electrică vs. plită pe gaz plus supă picantă de roşii cu porumb
Mi-e teamă de gaz. Şi cred că, dacă eşti cât de cât ancorat în realitate şi mai citeşti ştirile pe timp de iarnă, este imposibil să nu simţi o strângere...
Prânz de weekend: Pizza rapidă cu telemea, salam uscat şi ceapă verde
În cazul meu şi al lui Laurenţiu, un lucru e cât se poate de clar: nu ne plac, defel, lucrurile de serie. Şi trebuie să recunosc, mi se pare oribil...
Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...
„Crănţănele” din parmezan aerat şi cum am învăţat să zbor…
….găsesc că viaţa oamenilor din jurul meu e fascinantă. Şi cam de când a explodat internetul mi se pare foarte interesant să aflu ce mănâncă lumea la micul dejun, ce...
The ultimate grilled cheese sandwich (cu pastă de anghinare)!
….nu-mi stă în fire să mănânc sandwich-uri. Nici hamburger sau cheeseburger. Şi rezist (fără prea mare efort) tentaţiilor care se numesc KFC, McDonalds sau pizza. Nici nu ştiu de ce...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |