usturoi
Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină
Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi...
Tăiţei chinezeşti cu pui – şi o poveste despre iubirea vieţii mele :) (FOTO ŞI VIDEO)
Demult, în cu totul altă viaţă, am făcut balet. 10 ani – o parte din copilărie şi întreaga adolescenţă – i-am petrecut în compania dansului de care m-am îndrăgostit iremediabil....
Supă de salvie şi usturoi – o poveste de dragoste provensală
Tarhon, mentă (de două feluri), rozmarin, oregano, busuioc, cimbru de vară, cimbrişor, melisă, busuioc grecesc, levănţică sunt doar câteva dintre plantele aromatice pe care le cresc cu multă dragoste în...
Bucurii de mai: Sparanghel alb și o grădină…
Am copilărit la bloc și îmi amintesc foarte bine cum săream coarda lângă bătătorul de covoare, jucam schenkel (după cum îi spunea jocului de elastic la noi, la Sibiu), flori,...
Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...
Cenuşăreasa cu un condur de aur: supa cremă de praz şi gustul ei
E de-a dreptul uimitor cum, nişte ingrediente banale, urât mirositoare chiar, precum prazul sau ceapa, pot da naştere unor minunăţii culinare. Sună ciudat, ştiu, dar cei care chiar în momentul...
Fă-ți propria cremă de brânză aromată!
Da, recunosc. Într-o anumită măsură sunt adepta dictonului: ”Ești ceea ce mănânci”. E clar că lucrurile, omenii, conștiința, personalitățile și toate celelalte sunt mai complexe de atât, dar, cred că...
Cadouri de la Moşu’ şi pizzaaaaaaaaaaaaa
Scrisoarea mea a ajuns, se pare, la Moşul. În plus de asta, bănuiesc că n-am făcut rele prea mari anul ăsta, pentru că mi-a adus EXACT ce i-am cerut: o...
Supă cremă de ţelină…o supă cu subtilităţi de poveste
….ştiam. Cumva ştiam că ţelina e minunată în supă. Însă…a depăşit toate aşteptările… O am în minte de câteva zile aşa că, odată ajunsă la magazin, am cumpărat două ţeline...
O mâncare ”extremă”: Ciorbă rustică de salată
Pe vremuri…puteam să jur că nu există om pe planeta noastră care să nu iubească ciorba de salată. Asta din cauză că, deși nu m-am omorât niciodată după ”zămuri”, întotdeauna...
Ouă benedict cu sparanghel şi sos olandez gătite „printre stele”
„Oraşul omoară stelele”, am citit pe undeva, într-un „loc” de care nu-mi amintesc. Ştiu că are sens, pentru că cele o mie şi una de stele de pe cer (a...
Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână
Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |