Cele mai noi articole din revistă

4 moduri de a folosi parmezanul

Afisari1.084

advertisement

Dacă te afli în căutarea unui ingredient din bucătăria europeană bogat în umami – cel de-al cincilea gust, care e bogat și bun – e suficient să-ți arunci ochii pe o bucată de parmezan. Originar din Italia, parmezanul este un tip de brânză matură care promite să valorifice orice fel de mâncare în care ajunge.

Parmezanul de calitate nu este un produs ieftin, însă își merită cu prisosință banii, pentru că o bucată din acest tip de brânză va aduce multă savoare mâncării tale. Mai mult decât atât, e important, când cumperi parmezan, să nu te zgârcești și să optezi pentru varianta rasă. Dacă vrei ca brânza aceasta să-și facă treaba așa cum trebuie, ia-o acasă întreagă.

4 moduri de a folosi parmezanul

 

4 moduri de a folosi parmezanulCumpără, așadar, o bucată de parmezan, un triunghi întreg pe care, după ce-l desigilezi îl poți păstra în frigider, învelit în folie alimentară, pentru a nu se usca.

Te întrebi cum și unde poți folosi ditamai bucata de parmezan? Ei bine, ai la îndemână mai multe variante:

1.Ras peste cartofii prăjiți – prima și cea mai simplă variantă de a folosi parmezanul este pe cartofi. Am pomenit de cartofii prăjiți cărora le dă o aromă minunată combinat cu cimbru uscat și sare, dar poți rade parmezan și peste cartofii copți la cuptor sau wedges

2. Ras în supele cremă – dacă ai o bucată de parmezan în frigider, n-o ține pur și simplu acolo, ci folosește-o în supele cremă. Ori de câte ori prepari o supă cremă, obișnuiește-te să razi la final și niște parmezan, cam echivalentul unei linguri. Sigur o să-ți placă ce a ieșit!

3.În piure-ul de cartofi – la noi în casă e o regulă nescrisă: dacă vrei să pregătești cel mai bun piure de cartofi din lume, adaugă pe lângă lapte, unt, sare și un vârf de cuțit de nucșoară, cam o lingură de parmezan ras. Va ieși o nebunie

4 moduri de a folosi parmezanul

 

4 moduri de a folosi parmezanul4.Fă ”crănțănele” – indiferent că le mănânci doar așa, de dragul ronțăielii, sau că vrei să înfrumusețezi un preparat care merge bine cu brânză, preschimbă parmezanul într-o dantelă fină aproape translucidă printr-o metodă simplă ca ”Bună ziua”: rade parmezan, pune-l grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt, presară-i niște mac, dacă vrei, și dă-l la cuptor (la temperatura maximă) pentru aproximativ 10 minute până se topește și începe să se rumenească.

Dacă nu v-ați convins că parmezanul e minunat ca ingredient, în mâncare, aveți mai jos câteva rețete de preparate care îl conțin


 

  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Porții : 25-30
  • Porții : 2
  • Porții : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 12 Min
  • Porții : 3
  • Porții : 1
  • Porții : 4
Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...

Cum să faci cel mai interesant ou prăjit. Diferit de fiecare dată
Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari9.013

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari12.922

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari16.108

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri