Brunch
Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda
Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...
Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele
Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și...
Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă
”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...
Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză
Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...
Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere
Azi s-au împlinit două săptămâni de când stăm acasă. În ultimele 14 zile n-am ieșit decât de vreo trei ori și doar pentru a cumpăra mâncare. În astfel de momente...
Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate
Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...
”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute
După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...
Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)
La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am îndrăgostit prima dată. Și după ce le-am luat – pe rând – de la magazine, bazare, piețe de condimente sau...
Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă
Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de sâmbătă, deschizi ochii, adulmeci aerul… Pe sub uși, pe lângă pereți, se prelinge spre tine ceva nedeslușit, dar atât de...
Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...
Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...
Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir
Pentru că mi-am promis solemn să nu mai chiulesc de aici în halul în care am făcut-o în ultima vreme, m-am gândit să-mi spăl păcatele cu ceva cu totul și...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |