Brunch

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

5 of 5

Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele

Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele

5 of 5

Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă

Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă

5 of 5

”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...

Get Recipe

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

5 of 5

Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...

Get Recipe

Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere

Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere

4.8 of 5

Azi s-au împlinit două săptămâni de când stăm acasă. În ultimele 14 zile n-am ieșit decât de vreo trei ori și doar pentru a cumpăra mâncare. În astfel de momente...

Get Recipe

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

5 of 5

Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...

Get Recipe

”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute

”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute

5 of 5

După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...

Get Recipe

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)

4.5 of 5

La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am îndrăgostit prima dată. Și după ce le-am luat – pe rând – de la magazine, bazare, piețe de condimente sau...

Get Recipe

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă

5 of 5

Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de sâmbătă, deschizi ochii, adulmeci aerul… Pe sub uși, pe lângă pereți, se prelinge spre tine ceva nedeslușit, dar atât de...

Get Recipe

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume

5 of 5

”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...

Get Recipe

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

5 of 5

Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...

Get Recipe

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

5 of 5

Pentru că mi-am promis solemn să nu mai chiulesc de aici în halul în care am făcut-o în ultima vreme, m-am gândit să-mi spăl păcatele cu ceva cu totul și...

Get Recipe