Cină
„Cina dă-o mai bine duşmanilor”, spunea un înţelept. Ce ar fi vrut să spună omul nostru este că, dacă micul dejun este cea mai importantă şi bogată masă a zilei, cina trebuie să fie cât mai uşoară. Salatele, carnea albă la grătar cu salată, micile gustări de brânzeturi cu legume şi condimente sau supele uşoare de legume, savurate la ore nu foarte înaintate, sunt cele mai potrivite pentru cine perfecte (şi sănătoase).
Supă cremă de broccoli – hrană verde pentru suflet :)
Îmi plac ceasurile…Mult de tot. Şi le prefer pe cele de dimensiuni gigantice. Cu cât e ceasul mai mare, cu atât mai bine. Ca dovadă a spuselor mele sunt cele….să...
Light & Fast. Cea mai rapidă și crocantă pizza din lume
De dimineață m-am trezit cu ”bâzâitul” acela familiar în minte. Cel care de multe ori mă trezește noaptea sau dimineața foarte devreme și care mă face să mă întreb ”Ce-ar...
Legume dulci – acrișoare la cuptor, pe pat de mămăligă, cu ou sunny
Mămăliga nu e tocmai preferata mea, când vine vorba de mâncare. Asta nu înseamnă, însă, că refuz o porție bună și gustoasă de tocană albă de pui ori ciuperci însoțită...
Vreau să slăbesc. Zucchini umpluți cu pui și brânză pentru o cină ușoară
De vrei să slăbești, cea mai rea idee pe care ai putea-o avea ar fi să nu mai mănânci nimic sau să urmezi fel de fel de diete restrictive. Spun...
Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu
Se spune că atunci când se pregăteau să construiască turnul Bisericii Evanghelice, sașii sibieni și-au pus în cap să-l facă ei pe cel mai mare din Transilvania. Pentru că la...
Spumă de ton și din nou despre SURPRIZĂ :)
Pffffff…..Na că s-a mai dus o săptămână! Una deloc ușoară din punctul de vedere al temperaturilor, pentru că nu știu cum a fost pe la voi, dar la noi, la...
Despre pateuri cu trei feluri de brânză și roșii uscate, plus concursuri câștigate
Consider că este foarte important ceea ce mâncăm, un om înfometat sau care se hrănește cu prostii neputând avea, în opinia mea, mintea limpede. Hrana sănătoasă, vie, verde, curată se...
Cum să faci pastă și sos tahini
Chiar dacă nu ești un aventurier în ale mâncării și mâncatului și nu-ți dorești să mergi în Asia, Peru sau Polinezia Franceză pentru a vedea ce mănâncă oamenii pe-acolo, e...
Tom Kha Gai – supă thailandeză de pui, ciuperci și lapte de cocos, inspirată de Viena
Viena nu îmi este deloc străină. Noi două ne-am întâlnit de multe ori de-a lungul ultimelor decenii. Începând chiar cu 93, când, copil fiind, născut și crescut între clădirile cenușii...
Smoothie de Crăciun cu merişoare, mandarine, banane şi scorţişoară
Sibiul e scăldat în soare, astăzi, cerul ireal de albastru pentru o zi de iarnă şi lumina aurie aruncând o aură binefăcătoare peste oraş. Peste noi, toţi. Eu m-am trezit...
Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor
Ia să-l văd pe acela căruia nu-i plac ouăle! Eu una aş mânca în prostie, indiferent că vorbim despre ouă de prepeliţă, raţă, gâscă ori găină. Şi îmi pare foarte...
Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani
Aveam 9 ani şi ştiu foarte bine cum mergeam să cumpăr pâine cu cartela. Tanti aia de la alimentara bifa cu pixul, frumos, un X pe ziua respectivă. În magazinul...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |