Bucătărie europeană

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

5 of 5

Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...

Get Recipe

”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute

”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute

5 of 5

După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...

Get Recipe

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

5 of 5

După ce-a umblat desculț și cu pletele în vânt pe meleagurile noastre, Soarele dă semne că vrea să plece în Țările Calde. În fiecare zi ne trezim cu speranța că...

Get Recipe

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

4.8 of 5

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...

Get Recipe

Kritharaki - pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

10.7 of 5

Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...

Get Recipe

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă

Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă

5 of 5

Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de sâmbătă, deschizi ochii, adulmeci aerul… Pe sub uși, pe lângă pereți, se prelinge spre tine ceva nedeslușit, dar atât de...

Get Recipe

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

5 of 5

Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...

Get Recipe

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

Adu extraordinarul la masa ta, cu o omletă cu lavandă și boboci de trandafir

5 of 5

Pentru că mi-am promis solemn să nu mai chiulesc de aici în halul în care am făcut-o în ultima vreme, m-am gândit să-mi spăl păcatele cu ceva cu totul și...

Get Recipe

Omletă fină cu praz și feta

Omletă fină cu praz și feta

5 of 5

”Mmmmmmmmmm”… ”Wow!”… ”Minunat!”… ”Extraordinar” sunt exclamațiile pe care le vei primi, cu siguranță, de la toți cei care vor gusta această omletă preparată de tine. Nu vreau să mă laud....

Get Recipe

Galette cu mere infuzate în coniac

Galette cu mere infuzate în coniac

5 of 5

Recunosc. Îmi place plăcinta cu mere și cred că se întâmplă asta din pricina scorțișoarei pe care o ador. Cu toate acestea, însă, ingredientele și gustul pot fi atât de...

Get Recipe

Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan

Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan

5 of 5

Total diferite de celalalte ciuperci cu care suntem obișnuiți și care au picior subțire și pălărie mare, Oyster King sunt taman invers. Adică probabil că Mama Natură a băut ceva...

Get Recipe