Toate rețetele
Listă cu rețete fine din toate bucătăriile lumii.
O mâncare ”extremă”: Ciorbă rustică de salată
Pe vremuri…puteam să jur că nu există om pe planeta noastră care să nu iubească ciorba de salată. Asta din cauză că, deși nu m-am omorât niciodată după ”zămuri”, întotdeauna...
Varză de Bruxelles şi ciuperci gratinate (mmmmmmmmmm)
Într-o lume în care există copii care mor (literalmente) de foame, aruncatul mâncării mi se pare o cruzime… Acesta este şi motivul pentru care privesc orice bucată de brânză ce...
O brad frumos cu stea în frunte și smoothie cu turmeric :)
Încă de când ne-am cunoscut, eu și Lau am dezvoltat un obicei. Poate puțin mai deobișnuit pentru această parte a lumii. Cu alte cuvinte, nu așteptăm să vină Crăciunul peste...
Ouă de prepeliță rulate în pui și cartofi ”dungați”
…nu mi-e greu să-mi dau seama cum este, de fapt, un gurmand… mă întreb, însă, cum trebuie să fie omul pasionat de gătit. Cred că, în primul rând trebuie să...
Un început de poveste şi supă cremă de mazăre. Cu crutoane, bineînţeles!
„….Strada e lungă şi pustie. Perfect dreaptă. În nuanţa aceea atât de familiară de gri prăfuit, fără nicio linie albă. De-o parte şi de alta a drumului, cât vezi cu...
Pâine plată aromată (cu amintiri frumoase)….
E interesant, dar parfumul meu favorit nu e nici Burberry, nici Armani, nici Escape a lui Calvin Klein, ci aroma aluatului proaspăt dospit. Probabil că o amintire veche și o...
Pizza la micul dejun? Da, vă rog, dar să fie mini!
Ori de câte ori schimbăm ceasurile spre ora de iarnă, îmi place cel mai mult. Nu din pricină că acum se întunecă mai repede, ci din cauză că am senzația...
Mini Brunch: Clătite din pesmet, făină albă și semințe, cu brânză pecorino
Hmmm….Sună destul de ciudat, nu-i așa? Sincer, nu este. Însă dacă o să le prepari, o să vezi că nici n-o să mai ai nevoie de pâine. Pentru că, până...
Mini Brunch: Salată dulce-sărată-acrișoară cu măr, kala namak și germeni de ceapă
De o să o guști, salata aceasta proaspătă și ușoară, o să ți se pară puțin ciudată. Însă de ești cu mintea deschisă, vrei ceva aflat la granița dintre vară...
Mini brunch: Brânză Camembert pane, cu semințe
Iată că toamna adevărată vrea să dea iama în ”sat”. Pentru că de câteva zile, bune, căldura s-a cam săturat de noi și a plecat în Țările Calde lăsându-ne cu...
Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână
Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în...
”Specialistul” omletelor ”lovește” din nou: Omletă clasică (dar nu simplă)
Începând de astăzi am început să văd, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului. Adică încă tușesc. Ohohooooo și cât mai tușesc…dar, în sfârșit, mă simt muuuult mai bine decât...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |