Reţete sănătoase
Un început de poveste şi supă cremă de mazăre. Cu crutoane, bineînţeles!
„….Strada e lungă şi pustie. Perfect dreaptă. În nuanţa aceea atât de familiară de gri prăfuit, fără nicio linie albă. De-o parte şi de alta a drumului, cât vezi cu...
Pâine plată aromată (cu amintiri frumoase)….
E interesant, dar parfumul meu favorit nu e nici Burberry, nici Armani, nici Escape a lui Calvin Klein, ci aroma aluatului proaspăt dospit. Probabil că o amintire veche și o...
Mini Brunch: Clătite din pesmet, făină albă și semințe, cu brânză pecorino
Hmmm….Sună destul de ciudat, nu-i așa? Sincer, nu este. Însă dacă o să le prepari, o să vezi că nici n-o să mai ai nevoie de pâine. Pentru că, până...
Mini Brunch: Salată dulce-sărată-acrișoară cu măr, kala namak și germeni de ceapă
De o să o guști, salata aceasta proaspătă și ușoară, o să ți se pară puțin ciudată. Însă de ești cu mintea deschisă, vrei ceva aflat la granița dintre vară...
Simplu şi sănătos: Ou poşat, cu orice
În ultima vreme m-a lovit inspiraţia. M-a atins tare dar, deloc curios, nu se manifestă în cercul pasiunii mele pentru gătit, ci în altă (emi)sferă. A scrisului. Cu alte cuvinte,...
Himalaya întâlnește Mediterana: Salată cu brânză, crudități și…Kala Namak :)
Să presupunem că ai o problemă de sănătate și că nu poți mânca ouă (dacă ar fi așa mi-ar părea rău pentru tine), că ții post sau că ești un...
Supă-cremă de roșii cu ardei copt și crutoane
Zilele acestea – ieri, mai precis – ne-am făcut puțin de lucru. Cu alte cuvinte, am întors un sfert de casă pe dos, pentru că am updatat cuierul din hol,...
Sănătate pură: Smoothie cu banane, goji şi zmeură
De dimineaţă am plecat la „vânătoare”. Nu de căprioare, ci de fructe. Pentru că tânăra noastră grădină ne-a binecuvântat, încă din primul ei an, cu zmeură (galbenă şi roşie) şi...
Ciuperci asiatice (shimeji) picante, cu tăiței de orez
Perfect echilibrată. Între dulce, sărat și acru este mâncarea asiatică. Poate, pe alocuri, de-a dreptul fascinantă. Cam la fel cum am găsit ciupercile shimeji, subțiri și lungi, aproape suprarealiste. Semănând...
Ou cu brânză și legume în oală fierbinte
”Cred că dacă aș fi fost casnică, o mare parte a existenței mele s-ar fi învârtit în jurul mâncării….Aș fi gătit rețetele cele mai sofisticate….” mi-a șoptit un gând de...
Ouă de prepeliță ”înghesuite” în pâine
…dacă stai și te uiți bine, o să vezi că ouăle astea au suficient spațiu în zonele pe care le-am creat în feliile de pâine… dar nu asta este important,...
Salată la micul dejun? De când e interzisă?
Ce frumoasă e grădina acum, la început de septembrie… E atâta bucurie acolo, în iarbă şi între flori, iar dincolo de gardul cel alb, pitic, la legume, salata verde, ultima...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |