Cină
„Cina dă-o mai bine duşmanilor”, spunea un înţelept. Ce ar fi vrut să spună omul nostru este că, dacă micul dejun este cea mai importantă şi bogată masă a zilei, cina trebuie să fie cât mai uşoară. Salatele, carnea albă la grătar cu salată, micile gustări de brânzeturi cu legume şi condimente sau supele uşoare de legume, savurate la ore nu foarte înaintate, sunt cele mai potrivite pentru cine perfecte (şi sănătoase).
Paste cu ghebe – o rețetă cu gust bun…de pădure
Azi nu mă simt în stare să scriu nimic. Interesant, spiritual sau de duh. Și, culmea, nici de vorbit nu prea am chef. Spun ”culmea”, pentru că asta se întâmplă...
Simplu şi sănătos: Ou poşat, cu orice
În ultima vreme m-a lovit inspiraţia. M-a atins tare dar, deloc curios, nu se manifestă în cercul pasiunii mele pentru gătit, ci în altă (emi)sferă. A scrisului. Cu alte cuvinte,...
Himalaya întâlnește Mediterana: Salată cu brânză, crudități și…Kala Namak :)
Să presupunem că ai o problemă de sănătate și că nu poți mânca ouă (dacă ar fi așa mi-ar părea rău pentru tine), că ții post sau că ești un...
Supă-cremă de roșii cu ardei copt și crutoane
Zilele acestea – ieri, mai precis – ne-am făcut puțin de lucru. Cu alte cuvinte, am întors un sfert de casă pe dos, pentru că am updatat cuierul din hol,...
Ciuperci asiatice (shimeji) picante, cu tăiței de orez
Perfect echilibrată. Între dulce, sărat și acru este mâncarea asiatică. Poate, pe alocuri, de-a dreptul fascinantă. Cam la fel cum am găsit ciupercile shimeji, subțiri și lungi, aproape suprarealiste. Semănând...
Piept de pui în vin, ”de mână” cu cremă de brânză cu piper roz
Simplu. Îmi place să gătesc cât mai simplu, însă mâncarea mea TREBUIE să aibă un efect WOW. Lucrurile surprinzătoare, aparențele înșelătoare, jocul cu și de-a gustul au, toate, un loc...
Omletă rustico-fină cu tarhon
Iar ouă? O să spună, probabil, careva care va (:D) trece pe aici. Da, iar ouă. Da ce-aveți fraților cu ouăle? N-are voie omul să aibă o mică obsesie? A...
Salată la micul dejun? De când e interzisă?
Ce frumoasă e grădina acum, la început de septembrie… E atâta bucurie acolo, în iarbă şi între flori, iar dincolo de gardul cel alb, pitic, la legume, salata verde, ultima...
Salată ”caprese” de inspirație mediteraneană
Vara aceasta ne-am bucurat de… vară. S-a întâmplat doar pentru o săptămână, în Creta, și deși la noi nu a plouat chiar tot timpul în această vară, acolo, în insula...
Tzatziki, mai mult decât… tzatziki
Ador legumele. Mi-au plăcut de când mă știu și de cele mai multe ori, din cauza lor, uit complet de carne. Nu, nu sunt vegetariană, dar aș putea fi fără...
Legume şi ouă…îmbrăţişate în brânză rasă
Reţeta pe care v-o propun în această dimineaţă (deja sunt orele amiezii, dar mă rog, ziua începe diferit pentru fiecare) este cu totul şi cu totul specială. În primul rând...
Cartofi franțuzești (Mmmmade in Transylvania)
După cartofii prăjiți cu ouă ochiuri preparați cu cârpele în cap ”pentru protecție”, după cârnații prăjiți și ei (că așa era cel mai simplu) cred că una dintre primele rețete...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |