Mic - dejun
Cea mai importantă masă a zilei, micul dejun trebuie să cuprindă un meniu bogat. Cafeaua, ceaiul, cornurile simple sau cu diverse umpluturi, sandwich-urile, salatele, lipiile sau preparatele cu ouă sunt cel mai des întâlnite mâncăruri de dimineaţă. În ultima vreme salatele de fructe, fulgii cu lapte, budincile de chia sau smoothie-urile au câştigat tot mai mult teren dimineaţa
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele – pasiunea și curiozitatea imense față de ele – au fost cele care m-au adus în fața plitei, aragazului și a...
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe așa cum mi-l imaginam înainte să-l cunosc. Și mărturisesc că am fost surprinsă de întortocheala lui. De încovoiere. Dar, probabil...
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au inventat primul Quiche Lorraine (mama quiche-urilor). Germanii sau francezii. Cert este că, după cum îi spune și numele, tarta s-a...
Mâncarea în vremea COVID: Ouă Cilbir. Turcești adică
După ce am rezolvat pe anul acesta problema ouălor de Paști, poate că ar trebui să ne mutăm atenția de la ele, ca să ne ocupăm de altă ”problemă”, și...
Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță
Pizza cu blat de mămăligă nu va avea nicidecum gustul pizzei obișnuite. Ci va fi cu muuuuult mai bună. Sau, poate, doar mie mi se pare așa, nefiind cel mai...
Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline
Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima...
Focaccia cu roșii și dor de vară…
Vremea minunată din ultima vreme a venit pentru mine cu dor de vară. Cu alte cuvinte abia aștept să ne dea liber la ieșit din casă și să fug la...
Tarta Evei pentru Adam: Galette cu mere infuzate în rom și zeamă de limetă
„Pffff….ce vis ciudat am avut azi noapte”, îi spune Eva lui Adam, dimineața, la cafea. ”Se făcea că un șarpe a venit la mine și mi-a șoptit să merg la...
Mâncarea în vremea COVID: Smoothie de banane, chefir și condimente
Dacă nu vrei să lași bananele să se strice mai bine combină-le cu chefir și alte minunății și transformă-le într-o gustare sănătoasă, ultra gustoasă, cu proprietăți antiinflamatoare. SMOOTHIE DE BANANE...
Sofisticat: Dutch Baby – clătită sărată cu parmezan și ouă
Dacă ești în căutarea acelui preparat perfect care să scoată din anonimat orice masă pe care o pregătești, nu pleca mai departe. Dutch Baby este exact ceea ce îți dorești....
Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă
Trebuie să recunoaștem și s-o spunem pe-aia dreaptă. Oricâtă mămăligă am mânca în țara asta, fără pâine nu se poate. N-o spun eu, ci lipsa drojdiei din magazine. Pentru că...
Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda
Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |