Prânz
Ca o masă specifică miezului zilei sau perioadei de timp trecute uşor de orele amiezii, cel mai bun prânz este cel care conţine un singur fel de mâncare plus, eventual, desert, dar care nu trebuie să fie într-atât de bogat încât să nu ne lase să ne ridicăm de la masă.
Mini brunch: Brânză Camembert pane, cu semințe
Iată că toamna adevărată vrea să dea iama în ”sat”. Pentru că de câteva zile, bune, căldura s-a cam săturat de noi și a plecat în Țările Calde lăsându-ne cu...
Ouă benedict cu sparanghel şi sos olandez gătite „printre stele”
„Oraşul omoară stelele”, am citit pe undeva, într-un „loc” de care nu-mi amintesc. Ştiu că are sens, pentru că cele o mie şi una de stele de pe cer (a...
Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână
Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în...
”Specialistul” omletelor ”lovește” din nou: Omletă clasică (dar nu simplă)
Începând de astăzi am început să văd, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului. Adică încă tușesc. Ohohooooo și cât mai tușesc…dar, în sfârșit, mă simt muuuult mai bine decât...
Paste cu ghebe – o rețetă cu gust bun…de pădure
Azi nu mă simt în stare să scriu nimic. Interesant, spiritual sau de duh. Și, culmea, nici de vorbit nu prea am chef. Spun ”culmea”, pentru că asta se întâmplă...
Simplu şi sănătos: Ou poşat, cu orice
În ultima vreme m-a lovit inspiraţia. M-a atins tare dar, deloc curios, nu se manifestă în cercul pasiunii mele pentru gătit, ci în altă (emi)sferă. A scrisului. Cu alte cuvinte,...
Himalaya întâlnește Mediterana: Salată cu brânză, crudități și…Kala Namak :)
Să presupunem că ai o problemă de sănătate și că nu poți mânca ouă (dacă ar fi așa mi-ar părea rău pentru tine), că ții post sau că ești un...
Supă-cremă de roșii cu ardei copt și crutoane
Zilele acestea – ieri, mai precis – ne-am făcut puțin de lucru. Cu alte cuvinte, am întors un sfert de casă pe dos, pentru că am updatat cuierul din hol,...
Sandwich cu două feluri de brânză la grătar, pentru dimineţile reci
Oh my! se spune că orice e bun pe lumea asta ori ne îmbolnăveşte, ori ne îngraşă. Doamne, cât adevăr ascund cuvintele acestea…. E suficient să-i întrebi, ce părere au...
Ciuperci asiatice (shimeji) picante, cu tăiței de orez
Perfect echilibrată. Între dulce, sărat și acru este mâncarea asiatică. Poate, pe alocuri, de-a dreptul fascinantă. Cam la fel cum am găsit ciupercile shimeji, subțiri și lungi, aproape suprarealiste. Semănând...
Piept de pui în vin, ”de mână” cu cremă de brânză cu piper roz
Simplu. Îmi place să gătesc cât mai simplu, însă mâncarea mea TREBUIE să aibă un efect WOW. Lucrurile surprinzătoare, aparențele înșelătoare, jocul cu și de-a gustul au, toate, un loc...
Omletă rustico-fină cu tarhon
Iar ouă? O să spună, probabil, careva care va (:D) trece pe aici. Da, iar ouă. Da ce-aveți fraților cu ouăle? N-are voie omul să aibă o mică obsesie? A...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |