Bucătărie mediteraneană

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

5 of 5

După ce-a umblat desculț și cu pletele în vânt pe meleagurile noastre, Soarele dă semne că vrea să plece în Țările Calde. În fiecare zi ne trezim cu speranța că...

Get Recipe

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

4.8 of 5

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...

Get Recipe

Kritharaki - pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie

10.7 of 5

Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...

Get Recipe

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume

5 of 5

”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...

Get Recipe

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele

5 of 5

Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...

Get Recipe

Călătorește în Grecia cu trigoanele ”Spanakopita”

Călătorește în Grecia cu trigoanele ”Spanakopita”

5 of 5

Unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult la Grecia – și sunt sigură că cei care au fost pe-acolo îmi dau dreptate – e mâncarea. Nu știu grecii cum...

Get Recipe

Omletă fină cu praz și feta

Omletă fină cu praz și feta

5 of 5

”Mmmmmmmmmm”… ”Wow!”… ”Minunat!”… ”Extraordinar” sunt exclamațiile pe care le vei primi, cu siguranță, de la toți cei care vor gusta această omletă preparată de tine. Nu vreau să mă laud....

Get Recipe

Galette cu mere infuzate în coniac

Galette cu mere infuzate în coniac

5 of 5

Recunosc. Îmi place plăcinta cu mere și cred că se întâmplă asta din pricina scorțișoarei pe care o ador. Cu toate acestea, însă, ingredientele și gustul pot fi atât de...

Get Recipe

Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan

Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan

5 of 5

Total diferite de celalalte ciuperci cu care suntem obișnuiți și care au picior subțire și pălărie mare, Oyster King sunt taman invers. Adică probabil că Mama Natură a băut ceva...

Get Recipe

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

5 of 5 2

Zilele de luni nu sunt favoritele multora dintre noi. Pentru că eu tot timpul am fost invers decât majoritatea oamenilor normali întotdeauna mi-a plăcut prima zi din săptămână, problemele avându-le...

Get Recipe

Ouă umplute cu brânză cottage și roșii uscate la soare

Ouă umplute cu brânză cottage și roșii uscate la soare

5 of 5

După cum am spus-o și cu altă ocazie, îmi plac mult ouăle umplute. Din păcate, însă, dacă pe vremuri pate-ul din compoziție nu mă deranja deloc, acum caut mereu noi...

Get Recipe