Bucătărie rapidă
Ardei copt cu brânză și pesmet :)
Dacă vrei să mă lași fără putere, ia-mi tocurile. E interesant, dar cred că, din punctul ăsta de vedere mă aseamăn cumva cu Samson care își ținea puterea în păr....
Supă de salvie şi usturoi – o poveste de dragoste provensală
Tarhon, mentă (de două feluri), rozmarin, oregano, busuioc, cimbru de vară, cimbrişor, melisă, busuioc grecesc, levănţică sunt doar câteva dintre plantele aromatice pe care le cresc cu multă dragoste în...
Strapatsada ca în Grecia şi un sfat bun de la bătrâni
Se spune că în greci nu poţi avea încredere nici când îţi fac daruri – o reminiscenţă a calului Troian. Când vine vorba despre greci, însă, eu am mare încredere...
Salată de castraveţi răcoroasă de inspiraţie mediteraneană
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud de Marea Mediterană o iau razna. Nu în sens rău, cum s-ar putea crede la prima vedere. În sens bun. Şi...
Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...
„Crănţănele” din parmezan aerat şi cum am învăţat să zbor…
….găsesc că viaţa oamenilor din jurul meu e fascinantă. Şi cam de când a explodat internetul mi se pare foarte interesant să aflu ce mănâncă lumea la micul dejun, ce...
1 Martie în zbor… Omletă cu usturoi verde și brânză camembert (plus mini sandvișuri cu cremă de brânză și ridichi)
Nu despre 1 martie vreau să vorbesc, deși asta este o zi specială în familia noastră, ci despre faptul că… urăsc plasticul. Cu toată inima. Și, deși uneori îl mai...
Brunch feeling: Mini pateuri cu telemea şi salam (sau chorizo)
Viaţa noastră era cu totul altfel cu exact doi ani în urmă… Locuiam la bloc, într-un apartament situat într-o zonă bună a Sibiului, care, însă, nu era al nostru (apartamentul...
Omletă cu spanac şi gorgonzola (plus poveşti cu…peşti)
Pui, găinuşe, nişte sticle mititele cu dop din plută, ciupercuţe sunt doar câteva dintre ultimele mele achiziţii. Printre ele, căsuţe de păsări, cu intrare rotundă sau cu inimioară, ustensile de...
Supă cremă de ţelină…o supă cu subtilităţi de poveste
….ştiam. Cumva ştiam că ţelina e minunată în supă. Însă…a depăşit toate aşteptările… O am în minte de câteva zile aşa că, odată ajunsă la magazin, am cumpărat două ţeline...
Varză de Bruxelles şi ciuperci gratinate (mmmmmmmmmm)
Într-o lume în care există copii care mor (literalmente) de foame, aruncatul mâncării mi se pare o cruzime… Acesta este şi motivul pentru care privesc orice bucată de brânză ce...
Un început de poveste şi supă cremă de mazăre. Cu crutoane, bineînţeles!
„….Strada e lungă şi pustie. Perfect dreaptă. În nuanţa aceea atât de familiară de gri prăfuit, fără nicio linie albă. De-o parte şi de alta a drumului, cât vezi cu...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |