Bucătărie rapidă
Mini Brunch: Clătite din pesmet, făină albă și semințe, cu brânză pecorino
Hmmm….Sună destul de ciudat, nu-i așa? Sincer, nu este. Însă dacă o să le prepari, o să vezi că nici n-o să mai ai nevoie de pâine. Pentru că, până...
Mini Brunch: Salată dulce-sărată-acrișoară cu măr, kala namak și germeni de ceapă
De o să o guști, salata aceasta proaspătă și ușoară, o să ți se pară puțin ciudată. Însă de ești cu mintea deschisă, vrei ceva aflat la granița dintre vară...
Mini brunch: Brânză Camembert pane, cu semințe
Iată că toamna adevărată vrea să dea iama în ”sat”. Pentru că de câteva zile, bune, căldura s-a cam săturat de noi și a plecat în Țările Calde lăsându-ne cu...
Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână
Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în...
”Specialistul” omletelor ”lovește” din nou: Omletă clasică (dar nu simplă)
Începând de astăzi am început să văd, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului. Adică încă tușesc. Ohohooooo și cât mai tușesc…dar, în sfârșit, mă simt muuuult mai bine decât...
Simplu şi sănătos: Ou poşat, cu orice
În ultima vreme m-a lovit inspiraţia. M-a atins tare dar, deloc curios, nu se manifestă în cercul pasiunii mele pentru gătit, ci în altă (emi)sferă. A scrisului. Cu alte cuvinte,...
Sandwich cu două feluri de brânză la grătar, pentru dimineţile reci
Oh my! se spune că orice e bun pe lumea asta ori ne îmbolnăveşte, ori ne îngraşă. Doamne, cât adevăr ascund cuvintele acestea…. E suficient să-i întrebi, ce părere au...
Ciuperci asiatice (shimeji) picante, cu tăiței de orez
Perfect echilibrată. Între dulce, sărat și acru este mâncarea asiatică. Poate, pe alocuri, de-a dreptul fascinantă. Cam la fel cum am găsit ciupercile shimeji, subțiri și lungi, aproape suprarealiste. Semănând...
Ouă de prepeliță ”înghesuite” în pâine
…dacă stai și te uiți bine, o să vezi că ouăle astea au suficient spațiu în zonele pe care le-am creat în feliile de pâine… dar nu asta este important,...
Omletă rustico-fină cu tarhon
Iar ouă? O să spună, probabil, careva care va (:D) trece pe aici. Da, iar ouă. Da ce-aveți fraților cu ouăle? N-are voie omul să aibă o mică obsesie? A...
Salată la micul dejun? De când e interzisă?
Ce frumoasă e grădina acum, la început de septembrie… E atâta bucurie acolo, în iarbă şi între flori, iar dincolo de gardul cel alb, pitic, la legume, salata verde, ultima...
Salată ”caprese” de inspirație mediteraneană
Vara aceasta ne-am bucurat de… vară. S-a întâmplat doar pentru o săptămână, în Creta, și deși la noi nu a plouat chiar tot timpul în această vară, acolo, în insula...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |