Rețete Vegetariene
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele – pasiunea și curiozitatea imense față de ele – au fost cele care m-au adus în fața plitei, aragazului și a...
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde, apariția sparanghelului prin magazine e semn de miez de primăvară. Odată ce-l vezi, știi bine că șansele de ninsoare s-au...
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan, sparanghel verde și puțină lămâie sunt ingredientele principale ale acestui fel de mâncare care promite că-ți va însenina multe prânzuri...
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe așa cum mi-l imaginam înainte să-l cunosc. Și mărturisesc că am fost surprinsă de întortocheala lui. De încovoiere. Dar, probabil...
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au inventat primul Quiche Lorraine (mama quiche-urilor). Germanii sau francezii. Cert este că, după cum îi spune și numele, tarta s-a...
Rapid și sănătos: Orez cu legume și parmezan
Copilăria mea a fost, cred, un coșmar pentru părinții mei. Și cum ar fi putut fi ei liniștiți când au avut pe lângă casă un copil atât de mofturos care...
Sofisticat: Risotto cu șofran
Pentru că n-o să mai mâncăm multă vreme în stilul COVID, adică în izolare, poate cineva își va dori să sărbătoarească acest moment. În acest sens, nimic nu pare mai...
Mâncarea în vremea COVID: Ouă Cilbir. Turcești adică
După ce am rezolvat pe anul acesta problema ouălor de Paști, poate că ar trebui să ne mutăm atenția de la ele, ca să ne ocupăm de altă ”problemă”, și...
Cum să faci sos tzatziki
Nimic parcă nu spune mai tare ”Grecia!”, ca sosul tzatziki. La fel de popular precum pizza și pastele italienilor, sosul tzatziki vine – și el – din același bazin al...
Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță
Pizza cu blat de mămăligă nu va avea nicidecum gustul pizzei obișnuite. Ci va fi cu muuuuult mai bună. Sau, poate, doar mie mi se pare așa, nefiind cel mai...
Simplu ca ”Buon giorno!”: Cum să faci ravioli (cu ciuperci și brânză) de la zero?
…deși pare o treabă complicată, să faci ravioli e simplu ca ”Bună ziua” când efectiv te apuci de ei. E drept, trebuie să ai la îndemână câteva ”accesorii”, precum o...
Mâncarea în vremea COVID: Fritters din dovlecei și brânză
Well…well…Când am lăsat doi dovlecei în frigider acum vreo două săptămâni am știut foarte bine ce fac. Nu m-a lovit nicio ciudățenie de amnezie, ci ditamai strategia. Pentru că în...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |