Mediu
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe așa cum mi-l imaginam înainte să-l cunosc. Și mărturisesc că am fost surprinsă de întortocheala lui. De încovoiere. Dar, probabil...
Sofisticat: Risotto cu șofran
Pentru că n-o să mai mâncăm multă vreme în stilul COVID, adică în izolare, poate cineva își va dori să sărbătoarească acest moment. În acest sens, nimic nu pare mai...
Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline
Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima...
Focaccia cu roșii și dor de vară…
Vremea minunată din ultima vreme a venit pentru mine cu dor de vară. Cu alte cuvinte abia aștept să ne dea liber la ieșit din casă și să fug la...
Tarta Evei pentru Adam: Galette cu mere infuzate în rom și zeamă de limetă
„Pffff….ce vis ciudat am avut azi noapte”, îi spune Eva lui Adam, dimineața, la cafea. ”Se făcea că un șarpe a venit la mine și mi-a șoptit să merg la...
Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele
Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și...
Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb
Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...
Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă
”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...
Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză
Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...
Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere
Azi s-au împlinit două săptămâni de când stăm acasă. În ultimele 14 zile n-am ieșit decât de vreo trei ori și doar pentru a cumpăra mâncare. În astfel de momente...
Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate
Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...
Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde
”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |