lămâie
Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D
În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...
Piept de pui în sos alb de usturoi, salvie și lămâie
Deși mulți dintre noi erau ferm convinși că a venit primăvara, nu m-am lăsat înșelată de vremea bună de la mijloc de martie. Și foarte bine am făcut că i-am...
Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie
Nu îmi plac dulciurile în mod deosebit. Și, mai ales, nu mă omor după prăjiturile sau cremele de ciocolată. Da, știu, sunt mulți îndrăgostiți de crema adâncă precum noaptea, însă...
Cum să faci pastă și sos tahini
Chiar dacă nu ești un aventurier în ale mâncării și mâncatului și nu-ți dorești să mergi în Asia, Peru sau Polinezia Franceză pentru a vedea ce mănâncă oamenii pe-acolo, e...
Light & Fast. Salată de verdeţuri cu brânză de capră şi… pere
Pentru Crăciun ne place să ne pregătim încet şi din timp. În primul şi primul rând împodobim bradul, apoi, încet, încet lăsăm casa să ne inspire, pentru a o decora...
Sosul olandez, sufletul pereche al sparanghelului, verzei de bruxelles şi al ouălor benedict
Se spune că atunci când îţi găseşti sufletul pereche, ştii. O ştii pur şi simplu. Fără întrebări suplimentare. Fără zbucium. Iar toate „regulile” stabilite de aşa zişii specialişti în ale...
Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină
Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi...
Salată de castraveţi răcoroasă de inspiraţie mediteraneană
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud de Marea Mediterană o iau razna. Nu în sens rău, cum s-ar putea crede la prima vedere. În sens bun. Şi...
Bucurii de mai: Sparanghel alb și o grădină…
Am copilărit la bloc și îmi amintesc foarte bine cum săream coarda lângă bătătorul de covoare, jucam schenkel (după cum îi spunea jocului de elastic la noi, la Sibiu), flori,...
Mic dejun sofisticat: Ou Benedict și o fărâmă de sănătate
Cretanii sunt unii dintre oamenii care trăiesc cel mai mult. De ce, oare? Nu mă pot abține să nu mă întreb. Din cauza ușurinței cu care străbat viața, a atitudinii...
Supă cremă de ţelină…o supă cu subtilităţi de poveste
….ştiam. Cumva ştiam că ţelina e minunată în supă. Însă…a depăşit toate aşteptările… O am în minte de câteva zile aşa că, odată ajunsă la magazin, am cumpărat două ţeline...
Ouă benedict cu sparanghel şi sos olandez gătite „printre stele”
„Oraşul omoară stelele”, am citit pe undeva, într-un „loc” de care nu-mi amintesc. Ştiu că are sens, pentru că cele o mie şi una de stele de pe cer (a...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |