Începător
Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli
Mâine se împlinesc trei săptămâni de când stăm acasă. Și am cam pierdut șirul zilelor. Existența se desfășoară necomplicat, între cafelele de dimineață și după – masă, între micul dejun,...
Mâncarea în vremea COVID: Banana bread – ca să nu arunci bananele
Indiferent că suntem în carantină sau că umblăm liberi prin oraș, că e vară, iarnă, primăvară sau toamnă, bananele nemâncate vor avea porniri sinucigașe. Adică, dacă le iei galbene și...
Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere
Azi s-au împlinit două săptămâni de când stăm acasă. În ultimele 14 zile n-am ieșit decât de vreo trei ori și doar pentru a cumpăra mâncare. În astfel de momente...
Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate
Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...
”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute
După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...
Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D
În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...
Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)
La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am îndrăgostit prima dată. Și după ce le-am luat – pe rând – de la magazine, bazare, piețe de condimente sau...
Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie
Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...
Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...
Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz
Uneori, de fapt de cele mai multe ori, taman pe la orele prânzului când ai mai mult de muncă, nivelul energiei scade drastic, atingând un punct critic. Asta inseamnă că...
Ți-e foame dar vrei să slăbești? Încearcă o cină de doar 230 de calorii
Am mai spus-o și o voi mai spune: slăbitul prin înfometare este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Asta dacă vrei să slăbești și să și rămâi...
Ouă umplute cu brânză cottage și roșii uscate la soare
După cum am spus-o și cu altă ocazie, îmi plac mult ouăle umplute. Din păcate, însă, dacă pe vremuri pate-ul din compoziție nu mă deranja deloc, acum caut mereu noi...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |