Mediu
Un început de poveste şi supă cremă de mazăre. Cu crutoane, bineînţeles!
„….Strada e lungă şi pustie. Perfect dreaptă. În nuanţa aceea atât de familiară de gri prăfuit, fără nicio linie albă. De-o parte şi de alta a drumului, cât vezi cu...
Pâine plată aromată (cu amintiri frumoase)….
E interesant, dar parfumul meu favorit nu e nici Burberry, nici Armani, nici Escape a lui Calvin Klein, ci aroma aluatului proaspăt dospit. Probabil că o amintire veche și o...
Mini Brunch: Clătite din pesmet, făină albă și semințe, cu brânză pecorino
Hmmm….Sună destul de ciudat, nu-i așa? Sincer, nu este. Însă dacă o să le prepari, o să vezi că nici n-o să mai ai nevoie de pâine. Pentru că, până...
Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână
Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în...
Paste cu ghebe – o rețetă cu gust bun…de pădure
Azi nu mă simt în stare să scriu nimic. Interesant, spiritual sau de duh. Și, culmea, nici de vorbit nu prea am chef. Spun ”culmea”, pentru că asta se întâmplă...
Simplu şi sănătos: Ou poşat, cu orice
În ultima vreme m-a lovit inspiraţia. M-a atins tare dar, deloc curios, nu se manifestă în cercul pasiunii mele pentru gătit, ci în altă (emi)sferă. A scrisului. Cu alte cuvinte,...
Supă-cremă de roșii cu ardei copt și crutoane
Zilele acestea – ieri, mai precis – ne-am făcut puțin de lucru. Cu alte cuvinte, am întors un sfert de casă pe dos, pentru că am updatat cuierul din hol,...
Ciuperci asiatice (shimeji) picante, cu tăiței de orez
Perfect echilibrată. Între dulce, sărat și acru este mâncarea asiatică. Poate, pe alocuri, de-a dreptul fascinantă. Cam la fel cum am găsit ciupercile shimeji, subțiri și lungi, aproape suprarealiste. Semănând...
Piept de pui în vin, ”de mână” cu cremă de brânză cu piper roz
Simplu. Îmi place să gătesc cât mai simplu, însă mâncarea mea TREBUIE să aibă un efect WOW. Lucrurile surprinzătoare, aparențele înșelătoare, jocul cu și de-a gustul au, toate, un loc...
Cartofi franțuzești (Mmmmade in Transylvania)
După cartofii prăjiți cu ouă ochiuri preparați cu cârpele în cap ”pentru protecție”, după cârnații prăjiți și ei (că așa era cel mai simplu) cred că una dintre primele rețete...
Omletă berberă pentru dimineți exotice
Ce ar putea, oare, să-i treacă prin cap unui om care primește de ziua lui cadoul visurilor lui? Pot să vă spun eu, cu exactitate, pentru că nu cu mult...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |