Bucătărie rapidă
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare de mare
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele – pasiunea și curiozitatea imense față de ele – au fost cele care m-au adus în fața plitei, aragazului și a...
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde, apariția sparanghelului prin magazine e semn de miez de primăvară. Odată ce-l vezi, știi bine că șansele de ninsoare s-au...
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan, sparanghel verde și puțină lămâie sunt ingredientele principale ale acestui fel de mâncare care promite că-ți va însenina multe prânzuri...
Rapid și sănătos: Orez cu legume și parmezan
Copilăria mea a fost, cred, un coșmar pentru părinții mei. Și cum ar fi putut fi ei liniștiți când au avut pe lângă casă un copil atât de mofturos care...
Mâncarea în vremea COVID: Ouă Cilbir. Turcești adică
După ce am rezolvat pe anul acesta problema ouălor de Paști, poate că ar trebui să ne mutăm atenția de la ele, ca să ne ocupăm de altă ”problemă”, și...
Cum să faci sos tzatziki
Nimic parcă nu spune mai tare ”Grecia!”, ca sosul tzatziki. La fel de popular precum pizza și pastele italienilor, sosul tzatziki vine – și el – din același bazin al...
Mâncarea în vremea COVID: Fritters din dovlecei și brânză
Well…well…Când am lăsat doi dovlecei în frigider acum vreo două săptămâni am știut foarte bine ce fac. Nu m-a lovit nicio ciudățenie de amnezie, ci ditamai strategia. Pentru că în...
Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline
Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima...
Supă cremă de rădăcinoase
Dacă ești în pană de idei sau de mâncare, nu fugi încă la magazin. Mai bine aruncă o privire în frigider și vezi dacă ai câteva rădăcinoase total nepretențioase, la...
Mâncarea în vremea COVID: Dovlecei umpluți cu fasole, porumb și brânză
Nici nu mai știu câte zile au trecut de când n-am mai ieșit deloc din casă. Uneori am impresia că s-au împlinit vreo 30 de ani, iar alteori că s-au...
Mâncarea în vremea COVID: Smoothie de banane, chefir și condimente
Dacă nu vrei să lași bananele să se strice mai bine combină-le cu chefir și alte minunății și transformă-le într-o gustare sănătoasă, ultra gustoasă, cu proprietăți antiinflamatoare. SMOOTHIE DE BANANE...
Sofisticat: Dutch Baby – clătită sărată cu parmezan și ouă
Dacă ești în căutarea acelui preparat perfect care să scoată din anonimat orice masă pe care o pregătești, nu pleca mai departe. Dutch Baby este exact ceea ce îți dorești....
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |