Italian
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan, sparanghel verde și puțină lămâie sunt ingredientele principale ale acestui fel de mâncare care promite că-ți va însenina multe prânzuri...
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu ulei de măsline
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe așa cum mi-l imaginam înainte să-l cunosc. Și mărturisesc că am fost surprinsă de întortocheala lui. De încovoiere. Dar, probabil...
Rapid și sănătos: Orez cu legume și parmezan
Copilăria mea a fost, cred, un coșmar pentru părinții mei. Și cum ar fi putut fi ei liniștiți când au avut pe lângă casă un copil atât de mofturos care...
Sofisticat: Risotto cu șofran
Pentru că n-o să mai mâncăm multă vreme în stilul COVID, adică în izolare, poate cineva își va dori să sărbătoarească acest moment. În acest sens, nimic nu pare mai...
Pizza cu blat de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță
Pizza cu blat de mămăligă nu va avea nicidecum gustul pizzei obișnuite. Ci va fi cu muuuuult mai bună. Sau, poate, doar mie mi se pare așa, nefiind cel mai...
Simplu ca ”Buon giorno!”: Cum să faci ravioli (cu ciuperci și brânză) de la zero?
…deși pare o treabă complicată, să faci ravioli e simplu ca ”Bună ziua” când efectiv te apuci de ei. E drept, trebuie să ai la îndemână câteva ”accesorii”, precum o...
Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline
Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima...
Focaccia cu roșii și dor de vară…
Vremea minunată din ultima vreme a venit pentru mine cu dor de vară. Cu alte cuvinte abia aștept să ne dea liber la ieșit din casă și să fug la...
Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă
Trebuie să recunoaștem și s-o spunem pe-aia dreaptă. Oricâtă mămăligă am mânca în țara asta, fără pâine nu se poate. N-o spun eu, ci lipsa drojdiei din magazine. Pentru că...
Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb
Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...
”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute
După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...
Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde
”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |