Lunch

Mâncarea în vremea COVID: Dovlecei umpluți cu fasole, porumb și brânză

Mâncarea în vremea COVID: Dovlecei umpluți cu fasole, porumb și brânză

5 of 5

Nici nu mai știu câte zile au trecut de când n-am mai ieșit deloc din casă. Uneori am impresia că s-au împlinit vreo 30 de ani, iar alteori că s-au...

Get Recipe

Papricaș de pui cu găluște – o rețetă dragă, de la bunica

Papricaș de pui cu găluște – o rețetă dragă, de la bunica

5 of 5

Bunica mea a avut părul blond și ochi albaștri. A fost frumoasă. Și îmi amintesc și acum cum își pieptăna părul lung până la brâu pentru ca apoi să-l împletească...

Get Recipe

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

5 of 5

Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...

Get Recipe

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

5 of 5

Mâine se împlinesc trei săptămâni de când stăm acasă. Și am cam pierdut șirul zilelor. Existența se desfășoară necomplicat, între cafelele de dimineață și după – masă, între micul dejun,...

Get Recipe

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

5 of 5

Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Supă cremă de țelină și topinambur

Mâncarea în vremea COVID: Supă cremă de țelină și topinambur

5 of 5

Ca stăpână de frigider, cămară și resurse alimentare, în vremea COVID, am înțeles că gătitul, la fel ca mâncatul, trebuie făcute cu cap. Adică s-au dus timpurile în care desfăceam...

Get Recipe

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

5 of 5

Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...

Get Recipe

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

Banana bread cu nuci, stafide și prune uscate

5 of 5

Nu se știe exact cine, cum și când a inventat ”Banana bread” (pâinea cu banane), dar e clar ca lumina zilei că rețeta s-a născut în America. Unii spun că...

Get Recipe

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

Bucură-te de vară (în orice anotimp) cu o porție de risotto cu roșii și prosecco

5 of 5

După ce-a umblat desculț și cu pletele în vânt pe meleagurile noastre, Soarele dă semne că vrea să plece în Țările Calde. În fiecare zi ne trezim cu speranța că...

Get Recipe

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

4.8 of 5

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept...

Get Recipe

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)

Labneh (sau cum să aduci extraordinarul în viața ta)

4.5 of 5

La început au fost condimentele. Prafurile…ierburile…boabele…pudrele…poțiunile… uleiurile… De ele m-am îndrăgostit prima dată. Și după ce le-am luat – pe rând – de la magazine, bazare, piețe de condimente sau...

Get Recipe