Reţete sofisticate
Ciuperci asiatice (shimeji) picante, cu tăiței de orez
Perfect echilibrată. Între dulce, sărat și acru este mâncarea asiatică. Poate, pe alocuri, de-a dreptul fascinantă. Cam la fel cum am găsit ciupercile shimeji, subțiri și lungi, aproape suprarealiste. Semănând...
Piept de pui în vin, ”de mână” cu cremă de brânză cu piper roz
Simplu. Îmi place să gătesc cât mai simplu, însă mâncarea mea TREBUIE să aibă un efect WOW. Lucrurile surprinzătoare, aparențele înșelătoare, jocul cu și de-a gustul au, toate, un loc...
Ou cu brânză și legume în oală fierbinte
”Cred că dacă aș fi fost casnică, o mare parte a existenței mele s-ar fi învârtit în jurul mâncării….Aș fi gătit rețetele cele mai sofisticate….” mi-a șoptit un gând de...
Ouă de prepeliță ”înghesuite” în pâine
…dacă stai și te uiți bine, o să vezi că ouăle astea au suficient spațiu în zonele pe care le-am creat în feliile de pâine… dar nu asta este important,...
Omletă rustico-fină cu tarhon
Iar ouă? O să spună, probabil, careva care va (:D) trece pe aici. Da, iar ouă. Da ce-aveți fraților cu ouăle? N-are voie omul să aibă o mică obsesie? A...
Legume şi ouă…îmbrăţişate în brânză rasă
Reţeta pe care v-o propun în această dimineaţă (deja sunt orele amiezii, dar mă rog, ziua începe diferit pentru fiecare) este cu totul şi cu totul specială. În primul rând...
Cartofi franțuzești (Mmmmade in Transylvania)
După cartofii prăjiți cu ouă ochiuri preparați cu cârpele în cap ”pentru protecție”, după cârnații prăjiți și ei (că așa era cel mai simplu) cred că una dintre primele rețete...
Omletă cu…mentă, ierburi fine și brânză brie
Omletă cu mentă. Cât de ciudat sună asta? Extrem de ciudat, sunt de acord, dar cine mă cunoaște știe că în cazul meu, ”cu cât mai ciudat” înseamnă ”cu atât...
Pui tajine cu turmeric și lămâie
Cele două vase tajine, minunate, mi-au încurcat puțin socotelile prin dulapuri, pentru că a trebuit să reloc pe alte și alte rafturi linii întregi, perfecte de pahare și ceșcuțe pe...
Omletă berberă pentru dimineți exotice
Ce ar putea, oare, să-i treacă prin cap unui om care primește de ziua lui cadoul visurilor lui? Pot să vă spun eu, cu exactitate, pentru că nu cu mult...
Ouă ”cocotte” cu garam masala
Hmmm…..oricât de complicată, sofisticată ori ciudată ar părea după auz, această rețetă e ușoară precum o dimineață de vară. Și atunci poate fi și mâncată dacă stau să mă gândesc...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |