Cină

„Cina dă-o mai bine duşmanilor”, spunea un înţelept. Ce ar fi vrut să spună omul nostru este că, dacă micul dejun este cea mai importantă şi bogată masă a zilei, cina trebuie să fie cât mai uşoară. Salatele, carnea albă la grătar cu salată, micile gustări de brânzeturi cu legume şi condimente sau supele uşoare de legume, savurate la ore nu foarte înaintate, sunt cele mai potrivite pentru cine perfecte (şi sănătoase).

Supă cremă de rădăcinoase

Supă cremă de rădăcinoase

4.8 of 5

Dacă ești în pană de idei sau de mâncare, nu fugi încă la magazin. Mai bine aruncă o privire în frigider și vezi dacă ai câteva rădăcinoase total nepretențioase, la...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Dovlecei umpluți cu fasole, porumb și brânză

Mâncarea în vremea COVID: Dovlecei umpluți cu fasole, porumb și brânză

5 of 5

Nici nu mai știu câte zile au trecut de când n-am mai ieșit deloc din casă. Uneori am impresia că s-au împlinit vreo 30 de ani, iar alteori că s-au...

Get Recipe

Papricaș de pui cu găluște – o rețetă dragă, de la bunica

Papricaș de pui cu găluște – o rețetă dragă, de la bunica

5 of 5

Bunica mea a avut părul blond și ochi albaștri. A fost frumoasă. Și îmi amintesc și acum cum își pieptăna părul lung până la brâu pentru ca apoi să-l împletească...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă

Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă

5 of 5

Trebuie să recunoaștem și s-o spunem pe-aia dreaptă. Oricâtă mămăligă am mânca în țara asta, fără pâine nu se poate. N-o spun eu, ci lipsa drojdiei din magazine. Pentru că...

Get Recipe

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda

5 of 5

Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...

Get Recipe

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

5 of 5

Mâine se împlinesc trei săptămâni de când stăm acasă. Și am cam pierdut șirul zilelor. Existența se desfășoară necomplicat, între cafelele de dimineață și după – masă, între micul dejun,...

Get Recipe

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

5 of 5

Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă

Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă

5 of 5

”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...

Get Recipe

Mâncarea în vremea COVID: Supă cremă de țelină și topinambur

Mâncarea în vremea COVID: Supă cremă de țelină și topinambur

5 of 5

Ca stăpână de frigider, cămară și resurse alimentare, în vremea COVID, am înțeles că gătitul, la fel ca mâncatul, trebuie făcute cu cap. Adică s-au dus timpurile în care desfăceam...

Get Recipe

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză

5 of 5

Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...

Get Recipe

Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere

Mâncarea in vremea COVID: Pâine cu bicarbonat, apă sau bere

4.8 of 5

Azi s-au împlinit două săptămâni de când stăm acasă. În ultimele 14 zile n-am ieșit decât de vreo trei ori și doar pentru a cumpăra mâncare. În astfel de momente...

Get Recipe

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

Gust de primăvară în toiul toamnei. Risotto cu sparanghel verde

5 of 5

”Un fulg mirosul l-a trezit in miez de noapte, tocmai cand isi facea somnul de frumusete. cum altfel ar fi putut sa-si pastreze intacte membrele subtiri ca niste firicele de...

Get Recipe