Bucătărie mediteraneană
Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline
Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima...
Focaccia cu roșii și dor de vară…
Vremea minunată din ultima vreme a venit pentru mine cu dor de vară. Cu alte cuvinte abia aștept să ne dea liber la ieșit din casă și să fug la...
Supă cremă de rădăcinoase
Dacă ești în pană de idei sau de mâncare, nu fugi încă la magazin. Mai bine aruncă o privire în frigider și vezi dacă ai câteva rădăcinoase total nepretențioase, la...
Mâncarea în vremea COVID: Dovlecei umpluți cu fasole, porumb și brânză
Nici nu mai știu câte zile au trecut de când n-am mai ieșit deloc din casă. Uneori am impresia că s-au împlinit vreo 30 de ani, iar alteori că s-au...
Sofisticat: Dutch Baby – clătită sărată cu parmezan și ouă
Dacă ești în căutarea acelui preparat perfect care să scoată din anonimat orice masă pe care o pregătești, nu pleca mai departe. Dutch Baby este exact ceea ce îți dorești....
Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă
Trebuie să recunoaștem și s-o spunem pe-aia dreaptă. Oricâtă mămăligă am mânca în țara asta, fără pâine nu se poate. N-o spun eu, ci lipsa drojdiei din magazine. Pentru că...
Sofisticat: Quiche cu broccoli și brânză Gouda
Deși sună franțuzesc și sofisticat, quiche-ul, care e – de fapt – o tartă sărată, nu este chiar așa o mare filosofie. Adică, odată ce ai învățat să te descurci...
Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli
Mâine se împlinesc trei săptămâni de când stăm acasă. Și am cam pierdut șirul zilelor. Existența se desfășoară necomplicat, între cafelele de dimineață și după – masă, între micul dejun,...
Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb
Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea...
Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă
”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...
Khatchapuri – bărcuțe georgiene cu ou și brânză
Dacă găsești ceva drojdie într-un sertar sau la magazin, ai niște ouă la îndemână, brânză și câteva guri flămânde de hrănit, poți merge liniștit pe mâna georgienilor. Khatchapuri, un fel...
”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute
După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |